11:03 AM
На виборах в Європарламент провалилися популісти та ультраправі Нідерланд

Європарламент У Нідерландах вибори до Європейського парламенту виграла Партія праці (PvdA), очолювана віце-президентом Єврокомісії Франсом Тіммермансом. Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на телеканал NOS.

Партія PvdA отримує 6 з 26 місць, які мають Нідерланди в Європарламенті.

Друге місце розділили консервативно-ліберальна "Народна партія за свободу і демократію" прем'єр-міністра Марка Рютте та Християнсько-демократичний заклик (СDA). Ці партії матимуть по 4 євродепутати.

"Зелені/Ліві" матимуть 3 представників у Європарламенті, як і партія "Форум за демократію". Остання відома своєю ініціативою про референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Найбільшої поразки зазнала ультраправа Партія свободи Герта Вілдерса, яка взагалі не матиме представництва в Європарламенті.

Однак після виходу Британії з ЄС Нідерланди матимуть 3 додаткових місця в ЄП, і, можливо, партія Вілдерса таки отримає один мандат.

Нагадаємо, Європейська народна партія та Прогресивний альянс соціалістів і демократів уперше втратили більшість і не зможуть сформувати "велику коаліцію" в Європарламенті без підтримки інших сил на тлі збільшення підтримки лібералів, зелених і націоналістів.

Переглядів: 5713 | Додав: abel | Теги: Європарламент, нідерланди, вибори | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar