1:12 PM
NASA зібралося на "золотий" астероїд - це спричинить крах світової економіки

золотий астероїд психея

Національне управління США по аеронавтиці і дослідженню космічного простору (NASA) у 2022 році надішле місію на так званий «золотий» астероїд Головного поясу, відомий також як Психея. Експерти говорять про загрозу світовій економіці. Про це повідомляє NovynyNauky.com/.

Згідно з вже озвученими планами, політ до орбіти астероїда триватиме до 2026-2027 року, а саме перебування на Психеї займе понад 20 місяців. Вчені мають намір досліджувати породу астероїда за допомогою спеціального обладнання: ультраспектрального томографа, гамма-променевого і нейтронного спектрометра і магнітометра.

Астероїд, що сформувався внаслідок зіткнення двох небесних тіл, важить менше одного відсотка від маси Місяця. При цьому в його породі містяться:

  1. платина;
  2. залізо;
  3. нікель;
  4. золото.

Як повідомляє портал Oil Price, експерти підрахували, що сумарна вартість всіх металів на Психеї становить 700 квінтильйонів доларів. Цих грошей вистачило б, щоб зробити всіх людей мільярдерами.

У той час як у NASA місію до астероїда сприймають як чисто наукову, деякі компанії переконані, що видобуток корисних копалин на астероїдах - перспективна індустрія.

«Як тільки ми все підготуємо, можливості стануть майже безмежними. Ті, хто набереться сміливості, зможуть заробити шалені гроші», - вважає засновник британської компанії Asteroid Mining Company Мітч Хантер-Скулліон.

Asteroid Mining планує почати видобуток в космосі до 2030 року.

Проте експерти вважають, що буріння астероїдів і нова золота лихоманка можуть призвести до краху світової економіки. На думку Скотта Мура, гендиректора EuroSun Mining, щорічно компанії приносять на ринок близько 141,75 тонни золота, але ці обсяги тьмяніють у порівнянні з тим, що ми можемо здобути в космосі.

За оцінкою аналітиків з Allied Maket Research, до 2025 року бюджет програм з видобутку корисних копалин на астероїдах досягне позначки в 3,8 мільярда доларів за рахунок державних і приватних інвестицій.

«Ви не можете думати про космічний видобуток, як про те, що станеться через 25 або 50 років. Це вже відбувається. І Пояс астероїдів - тільки один аспект цього ринку. Весь космічний ринок вже коштує сотні мільярдів», - говорить Мур.

Переглядів: 5123 | Додав: abel | Теги: золотий, Психея, космос, астероїд, NASA | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar