5:22 PM
У французьких ЗМІ спалахнув кібербулінг-скандал

У французьких ЗМІ спалахнув кібербулінг-скандал

У Франції через скандал відсторонили або звільнили з роботи кількох керівників ЗМІ, які координували онлайн-цькування через приватну групу в Facebook.

Як пише https://holosua.com/, група League du LOL, до якої входили переважно чоловіки, спрямувала свою активність проти авторів-жінок та активісток феміністичного руху.

Про діяльність групи написала французька ліва газета Libération. Десятки людей поділилися з виданням своїм досвідом про кібербулінг з боку групи.

Двоє журналістів Libération опинилися серед відсторонених від роботи. Один з них, фрілансер Вінсент Глад, що заснував групу в 2009 році, вибачився в Twitter, заявивши, що тепер він зрозумів: "така практика недопустима".

Використовуючи в основному анонімні акаунти в Twitter, члени групи знущалися над колегами-журналістами, багато з яких були жінками. Вони придумували жарти про зґвалтування і ділилися фотографіями людей, дофотошопленими порнографічними зображеннями.

Низка відомих журналісток та авторок заявили, що вони стали жертвами League du LOL. Серед інших учасників скандалу - високопоставлені журналісти і керівники великих видань, у тому числі Slate France і PR-компанії Publicis.

Французький міністр у цифрових справах Мунір Махжубі назвав членів League du LOL "лузерами".

Переглядів: 6703 | Додав: abel | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
avatar