11:29 AM
У Сінгапурі говорили про ядерне роззброєння КНДР

ядерне роззброєння КНДР

У Сінгапурі обговорили перспективи ядерного роззброєння КНДР

Представники США, Японії та Південної Кореї на зустрічі в Сінгапурі обговорили ситуацію стосовно денуклеаризації Корейського півострова. Про це повідомляє Голос UA.

«Спецпредставник США для Північної Кореї Стівен Бігун провів у п’ятницю перемовини у Сінгапурі щодо проблеми денуклеаризації Корейського півострова зі своїми японським та південнокорейським колегами – на тлі поки що безуспішних переговорів між Вашингтоном та Пхеньяном», – йдеться у повідомленні.

Тристороння зустріч стала першою, відколи Північна Корея на початку травня здійснила запуски балістичних ракет малого радіусу дії, що було очевидною спробою змусити Вашингтон до поступок у переговорах стосовно денуклеаризації.

Стівен Бігун зустрівся з Кендзі Канасугі, генеральним директором департаменту Азії та Океанії МЗС Японії МЗС та спецпредставником Південної Кореї у справах миру й безпеки Корейського півострова Лі До Хуном.

Вони обмінялися думками про шляхи відновлення переговорів з Пхеньяном, призупинені після провалу Дональда Трампа ти Кім Чен Ина у Ханої.

Зустріч у Сінгапурі відбулася в рамках форуму з питань безпеки в Азії, відомого як Діалог Шангрі-Ла.

Переглядів: 5503 | Додав: abel | Теги: КНДР, Корея, сінгапур, США, японія | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar