1:08 PM
За проспект Жукова меру Харкова Кернесу пригрозили тюрмою

За проспект Жукова меру Харкова Кернесу пригрозили тюрмою

Український інститут національної пам'яті нагадав меру Харкова Геннадію Кернесу, що за спробу перейменування проспекту Петра Григоренка на честь маршала Георгія Жукова може бути кримінальна відповідальність. Про це голова інституту Володимир В'ятрович повідомив у Facebook.

"Можливе присвоєння будь-якому об'єкту права власності (об'єкту топоніміки) у Харкові імені Георгія Жукова суперечитиме вимогам Закону України "Про присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій", - прокоментував він наміри Кернеса задовольнити петицію про повернення проспекту імені Жукова.

В'ятрович попередив: у разі присвоєння харківською владою імені Жукова будь-яким об'єктам топоніміки інститут звернеться до Генпрокуратури з вимогою визнати відповідні дії неправомірними, їх скасувати у судовому порядку та притягнути винних осіб до відповідальності.

Порушення закону про декомунізацію представником влади карається позбавленням волі на строк 5-10 років, нагадав В'ятрович.

"Разом зупинимо реванш", - резюмував голова інституту.

Мер Харкова Геннадій Кернес виступив за повернення проспекту Петра Григоренка назви на честь радянського маршала Жукова. Григоренко був генерал-майором армії СРСР, дисидентом, засновником Української Гельсінської групи. Він навчався та певний час жив у Харкові.

Категорія: Новини Харкова | Переглядів: 5513 | Додав: abel | Теги: Кернес, Жуков, Харків, григоренка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar