4:41 PM
Допоміг розкрити історію 1500-річної давності відбиток з ім'ям імператора

відбиток ім'я імператор Вченим вдалося знайти в термальних ваннах, розташованих у римському місті Сілчестер, частину стародавнього відбитка круглої форми, на якій є ім’я імператора Нерона. За допомогою цієї знахідки фахівці зможуть отримати додаткову інформацію щодо того періоду, коли на території Великобританії процвітало поселення римлян.

Сара Мачин, яка працює в Університеті Редінга, зазначила, що на круглому відбитку є зображення Нерона. Артефакт допоможе отримати додаткові дані про термальні ванни, які розташовуються в давньоримському місті Сілчестер.

Варто зазначити, що це місто колись було столицею племені атребатів. Поступово воно збільшилось у розмірі і стало виступати як основне перехрестя римських доріг у Британії. Але тривало це не дуже довго і в 5-7 столітті нашої ери поселення було занедбане.

У 43 році нашої ери Британія змінилася і стала частиною найбільшої імперії, яка колись існувала на планеті. До того, як римляни прийшли до цієї країни, вона була поділена на племінні області. Саме римляни принесли до Великобританії нову валюту та культуру, ще одну мову та безліч богів, яким можна було поклонятися.

Нерон почав правити країною через 11 років після того, як відбулося завоювання Британії. Ще через кілька років відбулося повстання королеви Боудіккі, під час якого загинуло приблизно 80 тисяч бриттів і римлян. Також було зруйновано багато міст. У Сілчестері була величезна кількість будинків і магазинів, громадських лазень, було збудовано амфітеатр. Його не перебудовували і не заселяли, як більшість римських міст.

Майже 1500 років він був під землею. Археологи займалися дослідженням тих ділянок, які збереглися донині найкраще. Розкопки розпочалися ще 20 років тому.

Переглядів: 1559 | Додав: news | Теги: відбиток, історія, імператор, ім'я | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar