6:59 PM
Повертають здоров’я щитовидній залозі ці продукти

фейхоа хурма До порушень роботи щитовидної залози, зазвичай, призводять кілька чинників. Один з основних – погане харчування, нестача вітамінів та корисних мікроелементів. Все це призводить до того, що людина постійно відчуває втому, сонливість і бажання нічого не робити. Зниження працездатності та погіршення пам’яті – одні з найяскравіших ознак порушення обміну речовин, спричиненого проблемами із щитовидкою.

Якщо вчасно не звернутися до лікаря, найближчим часом ситуація почне посилюватися: з'являться порушення апетиту, зниження або збільшення ваги, набряки, перепади настрою, стрибки тиску та температури.

Лікувати ці стани потрібно під суворим контролем лікаря. Але можна і допомогти організму, збільшивши частку регулярно корисних продуктів, що з'їдаються.

Які продукти потрібні здоров'ю щитовидки?

Для покращення стану щитовидної залози варто включити до свого раціону харчування наступні продукти:

Осінні ягоди - фейхоа та хурма. У них багато йоду, який потрібний для щитовидки. Крім цього, організм отримає в достатку інші корисні речовини - натрій, магній та залізо, а також вітаміни А, С та Р.

Морепродукти (морська риба, мідії, краби, лангусти, креветки, кальмари тощо). В них дуже багато йоду, цинку, жирних кислот, фосфору, білка, вітаміну В 12. За словами дієтолога, у любителів цих дарів моря практично ніколи не зустрічаються порушення в роботі щитовидної залози, а також анемії.

Морська капуста. Досить щодня з'їдати по 70-100 г морської капусти і організм почне стабільно виробляти тиреоїдні гормони. Це забезпечить хорошу роботу важливій залозі.

Шпинат, цибуля. Вони не тільки ефективно зміцнюють імунітет, а й є одними з найкращих природних антиоксидантів. Варто зазначити, що у шпинаті також міститься унікальний набір мікроелементів, що підтримують здоров'я щитовидної залози: фосфор, цинк, йодисті сполуки, натрій, марганець та інші.

Горіхи. Корисними будуть усі види горішків, але саме для щитовидки незамінні кедрові та волоські горіхи. Вони багаті на йодисті сполуки.

Переглядів: 1218 | Додав: news | Теги: продукти, здоров’я, щитовидна, залоза | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar