4:58 PM
В липні число новобудов впало до мінімуму з лютого 2021 року у США

новобудова сша Число будинків, будівництво яких було розпочато в США в липні, скоротилося на 9,6% щодо попереднього місяця і склало 1,446 млн у перерахунку на річні темпи, йдеться у повідомленні міністерства торгівлі країни.

Показник став мінімальним із лютого минулого року. Згідно з переглянутими даними, у червні кількість новобудов становила 1,599 млн, а не 1,559 млн, як повідомлялося раніше.

Експерти прогнозували зниження показника до 1,54 млн із оголошеного раніше червневого рівня, за даними Trading Economics.

Число дозволів на будівництво нових будинків, виданих у США в липні, впало на 1,3% порівняно з попереднім місяцем - до 1,674 млн. у перерахунку на річні темпи, що є мінімумом з вересня минулого року. Аналітики в середньому очікували, що цей показник становитиме 1,65 млн.

Будівництво будинків, розрахованих на одну сім'ю, минулого місяця зменшилось на 10,1% - до 916 тис., кількість дозволів на будівництво такого житла скоротилася на 4,3% та досягла 928 тис.

Число будівництв багатоквартирних будинків (включаючи апартаменти та кондомініуми), більш волатильний сегмент ринку, склало 514 тис., що на 10% менше минулого місяця. Число дозволів на будівництво таких будинків, тим часом, збільшилося на 2,5%, склавши 693 тис.

Останнім часом сектор нерухомості, і зокрема ринок житла, у США відчуває охолодження попиту на тлі зростання цін та підйому іпотечних ставок, наголошується у повідомленні Мінторгу.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 2113 | Додав: news | Теги: США, Новобудова | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar