0:21 AM
Аптеку з антидепресантами знайдено у давньогрецьких руїнах

Археологи, які проводять розкопки у руїнах давнього міста Батонея в Туреччині, виявили рештки найдавнішої аптеки, де виготовляли ліки з місцевих рослин. Аптека була знищена під час нападу авар 626 року.

Батонея була одним з найбільших і найважливіших міст Візантійської імперії, яке знаходилося на території сучасної провінції Балкесир. Місто було засновано ще у VI столітті до нашої ери греками з Мегари.

Археологи знайшли всього 700 скляних і керамічних ємностей із ліками від депресії та захворювань серця. Вони містили метадон і фенантрен, що має протизапальну та антитромботичну дію. Крім склянок, у руїнах знайшли ступки, шпателі та маточки, що свідчить про те, що лікарські препарати виготовляли тут же. Аналіз показав, що сировиною для них були місцеві рослини.

Вважається, що саму аптеку було побудовано приблизно в VII столітті нашої ери або навіть раніше. Свідоцтва сильної пожежі на цьому місці, датованої між 620 і 640 роками нашої ери, змусили археологів вважати, що її, наймовiрнiше, було знищено пiд час нападу авар 626 року.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 1023 | Додав: news | Теги: антидепресант, руїни, давньогрецькі, Аптека | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar