0:03 AM
До двох коаліцій, які надають підтримку Україні, приєдналася Ісландія

Ісландія приєдналася до двох коаліцій, що надають підтримку Україні. Зокрема, до коаліції з інформаційних технологій та коаліції з розмінування.

Крім цього, Ісландія оголосила про додаткове фінансування в розмірі 340 тисяч євро через Комплексний пакет допомоги НАТО для закупівлі медичних матеріалів для України.

"Приєднавшись до коаліцій з інформаційних технологій і розмінування та надавши додаткове фінансування Комплексного пакету допомоги Україні, ми продовжуємо надавати нелетальну підтримку Україні в її боротьбі з несправедливим і незаконним вторгненням росії", - заявив міністр закордонних справ Ісландії Б'ярні Бенедиктссон.

Наразі до IT-коаліції офіційно приєдналися вісім країн: Естонія, Люксембург, Бельгія, Данія, Ісландія, Японія, Латвія, Литва. Велика Британія та Італія також оголосили про свій намір приєднатися.
Допомога Ісландії Україні

З моменту незаконного повномасштабного вторгнення росії в Україну майже два роки тому Ісландія надає Україні гуманітарну, економічну та пов'язану з безпекою підтримку, працюючи здебільшого через міжнародні організації, включно з ООН, Світовим банком, НАТО та іншими багатосторонніми форумами.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 523 | Додав: news | Теги: ісландія, Україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar