4:03 PM
Бігові кросівки — це спеціальне спортивне взуття для бігу

Як і в інших країнах, в Україні кросівки для бігу відрізняються від інших видів спортивного взуття. Наприклад, кросівки для тенісу, баскетболу або ходьби, як і звичайні кеди, не призначені для бігу та не здатні захистити людину від травми на біговій дистанції. Кожен вид спорту вимагає носіння спеціального взуття, що відповідає критеріям, визначеним його особливостями навантаження.

Alpha Knit туристические кроссовки Kayland

Які вимоги висуваються до кросівок для бігу?

Всі моделі бігових кросівок повинні мати такі властивості:

  1. Наявність амортизаційних елементів (вставок) в області п'яти та носіння (рідше) кросівок, на що зазвичай вказують виробники.
  2. Кросівки, особливо їхня передня частина, повинні бути м'якими і досить гнучкими.
  3. Підошва може включати спеціальні вставки з зовнішньої сторони носка і в області п'яти, стійкі до стирання.
  4. Шкіряні кросівки для бігу купити не вийде, оскільки їх виготовляють виключно з матеріалів, що дихають, а натуральна шкіра до таких не відноситься.
  5. Асиметрична шнурівка повинна розташовуватися ближче до внутрішньої сторони стопи, а її петлі не повинні лежати на загальній планці, зберігаючи мобільність для кращої утяжки кросівок по нозі.
  6. Наявність жорстких елементів у кросівках допускається в області п'яти, крім їх контакту з ногою людини.
  7. Знімна устілка, яку легко замінити устілкою із супінатором.
  8. Загальна маса бігових кросівок не повинна перевищувати 400-450 гр.

Якісне спортивне взуття для бігу від відомих торгових марок — Dynafit, Keen, LaSportiva, Salewa, Teva та Trezeta, пропонує до покупки інтернет-магазин Terra Incognita. Вартість кросівок для бігу може бути різною, залежно від моделі, бренду та якості виготовлення, але всі вони доступні покупцеві, що цінує комфорт та легкість спортивного взуття.

Що важливо враховувати перед покупкою кросівок для бігу?

Кроссовки Trezeta Avenue Women

Крім перерахованих властивостей, існує ще кілька важливих факторів, які слід враховувати при виборі пари кросівок для бігу.

Статева приналежність спортсмена.

Бігові кросівки для жінок та чоловіків відрізняються між собою формою колодки, висотою підошви, амортизацією та матеріалами, з яких вони виготовлені.

Анатомічні особливості будови стопи.

Обов'язково враховуються для запобігання травмам стопи, в деяких випадках рятують устілки з супінаторами.

Розмір та повнота ноги.

Якісні кросівки для бігу повинні щільно прилягати до ноги, добре фіксувати стопу, але не натирати і не тиснути на неї. Великий палець не повинен упиратися в носок, невеликий (3-5 мм) проміжок необхідний з розрахунком на збільшення (розпухання) ноги в результаті денного навантаження.

Техніка бігу та маса тіла спортсмена.

Велика амортизація кросівок необхідна для нетренованих людей, а також для тих, хто має підвищену масу тіла і бігає на далекі дистанції.

Також важливо враховувати:

  • пора року;
  • тип покриття бігової доріжки;
  • торгова марка.

Кожна торгова марка виготовляє бігові кросівки за власними лекалами, використовуючи власні колодки та унікальні технології виробництва. Візуально, всі бігові кросівки між собою схожі, але на нозі можуть сидіти по-різному та по-різному поводяться на дистанції.

Купити кросівки для бігу у Києві або іншому місті України ви можете прямо зараз на сайті інтернет-магазину Terra Incognita. Якщо ви не розумієте тонкощі спортивного взуття, менеджери нашого магазину допоможуть вам зробити правильний вибір.

Переглядів: 1709 | Додав: news | Теги: спортивне, взуття, біг, кросівки, бігові | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar