8:07 PM
Черешня: кому не варто її споживати

Запальні захворювання шлунково-кишкового тракту є протипоказанням для вживання черешні.

Черешня відрізняється досить високим вмістом фруктових кислот, які подразнюють слизову оболонку шлунка та інших органів травлення. Ця ягода може нашкодити людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту: зокрема, при хворобах дванадцятипалої кишки та тонкого кишечника, а також при дисбіозі та загостренні хронічних недуг.

Вживання черешні всупереч протипоказанню може викликати у людей із названими вище порушеннями загострення дискомфортних та хворобливих симптомів.

Крім них дієтологи радять з обережністю їсти черешню людям, хворим на діабет. У їхньому раціоні ягода повинна бути виключно як ласощі, десерт – їсти черешню діабетикам можна суворо помірно.

Для людей із зайвою вагою, порушеннями обміну речовин черешня також може бути небезпечною, якщо вживати ягоду великими порціями. Неправильне вживання черешні може сприяти появі додаткових кілограмів.

Черешня – це вуглеводи. Її рекомендовано їсти в денний час під час перекусу або як десерт до основного прийому їжі, наприклад, до обіду. Також не варто їсти черешню після 19:00.

Переглядів: 1222 | Додав: news | Теги: користь, Шкода, черешня | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar