0:22 AM
Цибуля: користь для організму

  Ріпчаста цибуля — один із найпопулярніших овочів. Ми потроху додаємо її до різних страв — салатів, супів, гарячого. Однак мало хто їсть її часто і в сирому вигляді. А даремно.

Занепокоєння з приводу з’їденої сирої цибулі зрозуміле. Багато хто намагається її уникати, тому що у цього овоча дійсно досить гострий смак, а інтенсивний запах потім може довго відчуватися. Проте, включаючи її регулярно у своє меню, ви можете отримати масу плюсів для здоров’я.

Найпростіше додавати сиру цибулю в страви з іншими овочами — так вони трохи пом’якшать її смак. Насправді її можна поєднувати з будь-яким продуктом, який вам до вподоби, — наприклад, із хлібом або м’ясом. Суть у тому, щоб з’їдати на день по одній цибулині, можна навіть невеликій. З практичних міркувань найкраще робити це ввечері.

Експерти назвали 7 причин, навіщо їсти сиру цибулю щодня:

Ви будете краще спати

Цибуля багата на амінокислоту L-триптофан — вона діє як натуральний заспокійливий засіб. Крім того, регулярне вживання цибулі знижує рівень стресу, що дуже сильно впливає на якість сну.

Добре впливає на травлення і запобігає закрепам

Цибуля — хороше джерело клітковини, яка допомагає впоратися із закрепами. Цей популярний овоч також покращує травлення, забезпечуючи ваш організм пребіотиками.

Ви можете схуднути

У сирій цибулі дуже мало калорій — на 100 грамів усього 40 ккал, але при цьому вона дає відчуття насичення. При регулярному вживанні це може змусити вас самих зменшити кількість з’їдених за день калорій.

А ось якщо ви будете його пасерувати або смажити в олії, на тваринному жирі, то на низьку калорійність не особливо розраховуйте. До речі, цей овоч ще належить до продуктів із низьким глікемічним індексом — 10-15.

Ваша шкіра, волосся і нігті матимуть кращий вигляд

Завдяки вітамінам, мінералам та антиоксидантам у складі цибуля діє як “таблетка краси”. А сірка, що міститься в ній, зміцнює волосся і нігті.

Цибуля — це натуральна харчова добавка

Замість того щоб приймати вітаміни та мінерали в таблетках, з’їдайте по одній цибулині. Вона здатна забезпечити вас вітамінами А, В, С, К, Е, а також сіркою, цинком, магнієм, фтором, фолієвою кислотою, залізом, калієм, кальцієм і кремнієм.

Ви витратите менше грошей на їжу

Цибуля — один із найдоступніших і найдешевших овочів. Якщо будете частіше вибирати її, то подбаєте не тільки про своє здоров’я, а й про гаманець.

Ви знизите ризик багатьох серйозних захворювань

Дослідження підтверджують, що вживання в їжу цибулі може захистити від раку товстої кишки і шлунка, а також від хвороб серця. Вона також знижує рівень поганого холестерину, регулює рівень цукру в крові, корисна для здоров’я кісток, що особливо важливо для жінок у період постменопаузи.

Переглядів: 193 | Додав: news | Теги: користь, цибуля, організм | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar