1:02 PM
Дивовижну властивість звичайного чаю виявили вчені

чай Дослідження впливу чаю на розумові здібності, проведене вченими Пекінського університету, хоч і показало очікувані результати, проте виявило один цікавий феномен. Насамперед дані свідчать про те, що регулярне вживання цього напою покращує когнітивні здібності та підтримує здоров'я. З обох цих властивостей випливає третя, насамперед невідома.

"Наші результати показують, що чай допомагає покращити когнітивні функції під час роботи зі складними завданнями".

У дослідженні брало участь 100 осіб, які мали вирішити кілька завдань-головоломок різного рівня складності. До початку випробування кожному учаснику було запропоновано випити склянку води або чашку чорного чаю.

Унікальний результат виявився в тому, що складніші тексти, що вимагають творчого підходу, набагато успішніше вирішувалися тими, хто пив трав'яний напій. І було виявлено, що чай сприяє наполегливішому вирішенню завдань. Цей феномен вчені назвали "ефектом поділу половин". Також учасники "чайної" групи були більш радісними та терплячими, на відміну від тих, хто пив воду.

"Результати мають важливе практичне значення для тих, хто займається творчістю або схильний до перевтоми", - йдеться у дослідженні.

Переглядів: 1239 | Додав: news | Теги: пиття, чай, властивість | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar