Одним із найпоширеніших інгредієнтів різних страв є гриби. Проте чи всі знають про користь цього продукту, особливо відновлення емоційного фону.
Гриби допомагають краще адаптуватися до стресу, тому їх іноді називають адаптогенами. Це одна з головних переваг створених на основі грибів лікарських засобів, чаю, кави та інших напоїв.
Дослідження даних 24699 осіб показало: люди, які регулярно включають страви з грибами у свій раціон, менш схильні до депресій, ніж ті, хто їсть гриби іноді або не їсть їх зовсім.
Автори дослідження підкреслюють, що це можливо завдяки вітаміну В12, що міститься в грибах, і білку з сімейства нейротрофінів, який стимулює розвиток і активність нейронів (фактору росту нервів). Також у грибах містяться антиоксиданти та речовини, що мають протизапальний ефект.
Крім того, відомі кулінарні переваги грибів: вони смачні, при цьому мають мінімальну кількість калорій.
|