Вживання ряду продуктів може бути небезпечним для життя і здоров’я дітей. Експерти пов’язують ці продукти з високим ризиком удушення.
Видання The Sun опублікувало рекомендації британських лікарів, які закликають батьків з великою обережністю давати дітям молодшого віку деякі продукти. Зокрема, вони вказують на вироби з додаванням маршмелоу (зефір).
"Батьки повинні розуміти, що маршмелоу нарочито роблять дуже привабливими, але у своїй натуральній величині кожен зефір підвищує небезпеку задухи для дітей", – цитує видання фахівців.
Лікарі пояснюють, що чимало діти, для яких призначаються вироби і напої з маршмелоу, ще не вміють повноцінно жувати або ковтати. У свою чергу, структура зефіру така, що він легко може опинитися в горлі і забити собою дихальні шляхи. Аналогічний ризик пов’язаний також з споживанням білого хліба, попкорну, крекерів, горіхів, винограду і жувальної гумки, застерегли експерти.
|