Дуріан – тропічний фрукт, який має кремову текстуру, він має солодкуватий смак з ноткою гіркуватості. Він багатий поживними речовинами, а саме клітковиною, вітаміном С, групи В, калієм.
Дуріан є джерелом антиоксидантних та протизапальних сполук, які мають певну користь для здоровʼя людини.
Покращення травлення
Дуріан містить клітковину, яка підтримує здоровʼя травлення, збалансоване кишкове середовище, підживлюючи пробіотичні бактерії які виділяють коротколанцюгові жирні кислоти. Саме вони мають низку переваг для здоровʼя. Йдеться про зменшення запалення кишківника, зміцнення слизової оболонки та захист від захворювань травлення.
Зміцнення серця
Вживання великої кількості харчових волокон може захистити від серцево-судинних захворювань. Також дуріан містить мононасичені жири, які вважаються "здоровими для серця" через допомогу в регулюванні рівня холестерину. Також дуріан містить магній та калій, фолієву кислоту.
Захист від хвороб
Споживання продуктів, які містять велику кількість антиоксидантів та протизапальних сполук може покращити загальне здоровʼя та зменшити ризик розвитку кількох захворювань.
Дуріан також містить вітамін С, який має потужні антиоксидантні властивості та є корисним для імунної системи. Він може допомогти захиститися від певних видів раку та хвороб серця.
Ба більше, цей фрукт містить флавоноїдні сполуки, які відіграють значну роль у захисті від серцевих захворювань, зниження когнітивних функцій та нейродегенеративних хвороб.
Вплив на мозок
Згідно з дослідженням, дієта з високим вмістом вітаміну С має користь для мозку. Одна порція дуріану містить понад 50% щоденної норми.
|