9:27 AM
Епілептичну активність мозку знижує прослуховування музики Моцарта

музика моцарт Згідно з новими дослідженнями, композиції Моцарта мають антиепілептичну дію на мозок та можуть бути методом лікування епілепсії. Вчені вважають, що за цей ефект відповідають акустичні властивості музики.

Слухання сонати відомого композитора 18 століття призвело до скорочення епілептичних імпульсів на 32%. Це електричні мозкові хвилі, пов’язані з епілепсією, що можуть спричинити напади або сплески електричної активності, які негативно впливають на роботу мозку.

Група науковців порівняла ефекти прослуховування сонати Моцарта із симфонією Гайдна № 94. Вплив на мозкову діяльність вимірювали внутрішньомозковими електродами, які були імплантовані в мозок хворих на епілепсію.

Читайте також: Епілепсія: чи можливо уникнути когнітивних та психічних розладів?

“На наш подив, існували суттєві відмінності між результатами прослуховування Моцарта K448 та Гайдна No 94”, — прокоментував професор Ректор. “Прослуховування Моцарта призвело до зниження епілептичних імпульсів на 32%, а прослуховування Гайдна — до збільшення на 45%”.

Дослідження показало, що чоловіки та жінки по-різному реагували на ці два музичні твори. Музика Гайдна дещо знижувала епілептичні імпульси у жінок, проте у чоловіків спостерігалося збільшення епілептичної активності.

Експерти вважають, що результати дослідження можуть прокласти шлях до розробки індивідуальних музичних терапій для контролювання епілептичних нападів.

Переглядів: 1620 | Додав: abel | Теги: музика, Мозок, епілептична, активність, зниження, Моцарт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar