12:31 PM
Головна ознака дефіциту вітаміну D

З нестачею вітаміну D стикається досить багато людей у всьому світі. Фактично, згідно з оглядом 2020 року, дефіцит речовини спостерігається у 50% населення планети. За словами вчених, ці цифри досить тривожні, враховуючи, що вітамін відіграє важливу роль в підтримці здоров’я кісток, а його недолік може викликати серйозні симптоми.

Основними ознаками стану вважаються м’язова слабкість, біль в кістках і зміна настрою. Однак часто з уваги упускається ще один явний симптом дефіциту цієї речовини-зниження активності. Експерти попереджають, що стан може проявлятися постійною втомою. В цьому випадку активність практично пропадає, незалежно від того, як добре людина висипається за ніч.

Деякі симптоми дефіциту вітаміну D зазвичай плутають з іншими станами. Хронічну втому, пов’язану з вітаміном D, часто приймають за втому, пов’язану з віком або звичайним життєвим стресом.

Численні дослідження вже довели зв’язок між низьким рівнем вітаміну D в крові і втомою. Наприклад, дослідження 2014 року показало, що активність значно підвищилася після того, як рівень вітаміну D у пацієнтів нормалізували за допомогою добавок. Інше дослідження також показало, що поліпшення стану учасників безпосередньо корелювало з підвищенням рівня вітаміну D.

Для більшості дорослих рекомендована добова доза речовини становить близько 600 МО. Один із способів отримати більше вітаміну D-скорегувати дієту. Певні продукти, такі як яєчні жовтки, жирна риба і гриби, вважаються хорошими джерелами речовини.

Переглядів: 1196 | Додав: news | Теги: користь, організм, вітамін D | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar