3:02 PM
Моделі гірських велосипедів, їх види та відмінності

Якось у 70-х роках, у далекій для нас Каліфорнії, на зміну популярним тоді шосейним велосипедам прийшли велобайки, що характеризуються рамою особливої ​​міцності та наявністю агресивних покришок. Вони були призначені для подолання різноманітних перешкод на гірських стежках та складних маршрутах, що пролягали на пересіченій місцевості. Так вперше з'явилися гірські велосипеди.

Функціональна особливість гірських моделей

На відміну від звичайних велобайків, гірські моделі винайдені саме для подолання перешкод та виконання різноманітних трюків на майданчиках велодрому, спеціальним чином для цього підготовлених. Ключова перевага гірських велосипедів — це можливість їзди дорогами з будь-яким покриттям (асфальт, гравій, бездоріжжя тощо).

Ключові конструктивні особливості гірських велобайків

Конструктивно від велосипедів інших типів гірські моделі відрізняються, насамперед, особливою — трапецієподібною геометрією рами, яка оснащена:

  • широкими та надійними покришками;
  • потужними та агресивними протекторами із защепами з боків, шипами або комбінованим глибоким малюнком;
  • широкі просвіти від грязьових забруднень;
  • двостінними обідами;
  • колісною амортизаційною системою та ін.

На території України гірські велосипеди мають величезний попит у населення саме за рахунок їх унікальних конструктивних особливостей та широких функціональних можливостей.

Які види гірських велосипедів ви знаєте?

Пройшло всього 40 років з моменту появи першого гірського велосипеда та на світовому ринку сьогодні можна знайти різноманітні його модифікації, адаптовані під вирішення різних завдань.

Це дорожні моделі, спортивні (для ряду вело дисциплін), гоночні, для швидкісного спуску схилами гірських вершин. Що стосується конструктивних відмінностей між ними, залежно від конструкції рами та наявності системи амортизації, всі гірські велосипеди розрізняють, як:

  1. Двопідвіси — категорія велобайків, конструкцією яких передбачено відразу дві вилки амортизації (на переднє та заднє колесо), що й відбилося у назві цих велосипедів. Потужна передня вилка з робочим ходом 20 см створює оптимальний запас, що дозволяє райдеру здійснювати різноманітні трюки. Ціна на двопідвіси для багатьох «кусається», але й покупцями цих велосипедів є люди, які розуміють специфіку велосипедів цього класу. Між собою двопідвіси теж відрізняються на кшталт задньої підвіски, а також числом і положенням важелів у її конструкції.
  2. Хардтейли — це велосипеди, в конструкції яких не передбачено наявність задньої підвіски, тому вони характеризуються підвищеною жорсткістю.
  3. Ригіди — тип велосипедів, конструкція яких повністю позбавлена ​​амортизаторів. Від перших двох вони відрізняються малою вагою та вартістю, але менш комфортні та надійні при їзді дорогами з нерівною поверхнею.

Всі моделі гірських велобайків різняться між собою своїм призначенням, функціональністю та геометрією конструкції та її особливостями.

Де сьогодні в Україні можна придбати гірський велосипед?

Купити гірський велосипед у Києві з супер швидкою доставкою до будь-якого населеного пункту країни можна в інтернет-магазині Unisport. В асортименті магазину є найсучасніші моделі ригідів, хардтейлів та двопідвісів від найпопулярніших торгових марок.

У каталозі на сайті https://unisport.ua/ua/ нашого магазину ви можете ознайомитися з технічними характеристиками будь-якої моделі, що вам сподобалася. Для зручності на сайті працює швидка пошукова система з фільтрацією за критеріями, використовуючи яку ви швидко знайдете модель гірського велосипеда, яка вам потрібна.

Переглядів: 1637 | Додав: news | Теги: гірський, велобайк, велосипед | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar