Молоко може бути корисним як джерело кальцію та вітамінів. Але його вживання здатне шкодити здоров'ю.
Фахівці проаналізували властивості питного молока щодо людей різного віку. У результаті вони зробили висновок, що жирне молоко надає різний вплив на організм - це залежить від стану загального здоров'я людини, наявності хронічних недуг. Для здорової людини жирність молока не має великого значення. Але якщо він страждає, наприклад, на захворювання шлунково-кишкового тракту, підшлункової залози або печінки, то висока жирність продукту може стати проблемою, що посилює патологічні процеси в цих органах.
Люди, старші 30 років, повинні переходити на раціон харчування з малою кількістю насиченого жиру – це слід робити з метою профілактики серцево-судинних захворювань. Для людей старше 50 років цей принцип харчування має бути основним.
Якщо люди старше 50 років ведуть малорухливий спосіб життя і вживають багаті жиром продукти, а також алкоголь, їм краще використовувати молоко жирністю 1,5 відсотка, тобто найменш жирне з усіх існуючих видів питного молока.
|