11:28 AM
Найкорисніші види варення названі

Домашнє варення набагато корисніше ніж із магазину, адже воно не лише смачне, а й корисне. А деякі з них особливо вирізняються.

Варення з обліпихи

Нещодавнє дослідження показало, що варення обліпихи стоїть на першому місці в списку найкорисніших десертів. Його потрібно вживати в холодну пору року, у розпал застуди чи грипу. Воно має потужні антибактеріальні властивості. Крім цього, варення корисне і для вагітних жінок. Воно зміцнює імунну систему, яка слабшає під час виношування плода. Але оскільки в ньому багато цукру, його не рекомендується вживати людям із цукровим діабетом.

Варення із щавлю

Ще наші предки називали щавель "диким буряком", а священики – "луговим яблуком". Трава не тільки придатна для приготування пирогів чи супів, а й варення. Завдяки їй можна заповнити рутина (вітаміну Р), що захищає від закупорки та підвищеної ламкості судин.

Варення з кизилу

Якщо організм не стійкий до вірусів і простудних захворювань, не варто відразу йти в аптеку за таблетками, краще візьміть варення з кизилу. Його користь доведена багаторічним досвідом наших пращурів. Варення здатне знизити тиск, налагодити роботу кишечника і запобігає розвитку серцево-судинних захворювань.

Варення з шишок

Вітаміни групи В, що входять до складу варення з шишок, підвищують еластичність кровоносних судин і запобігають їх закупорці. А активні речовини фітонциди допомагають боротися з вірусами та грибками. Вони усувають біль у горлі, лікують кашель, мінімізують ймовірність захворювань нижніх та верхніх дихальних шляхів.

Варення з малини

Малинове варення завжди називали природним антибіотиком, який здатний збити високу температуру та швидко відновити організм після хвороби. Також малина є профілактичним засобом проти ракових захворювань. У ній знаходиться еллагава кислота, здатна блокувати утворення та розвиток ракових пухлин.

Переглядів: 1272 | Додав: news | Теги: варення, користь | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar