1:36 PM
Найкращий продукт для перекусу назвали вчені

Вчені з університету Торонто провели дослідження і з’ясували, що калорійність мигдалю значно відрізняється від його зазначеної калорійності, в результаті чого цей продукт не сприяє збільшенню ваги.

Фахівці провели дослідження, вивчивши 22 жінок і чоловіків з високим рівнем холестерину. Його приватники дотримувалися дієти, що передбачає низький вміст насичених жирів і холестерину (NCEP Step-2). Так, спочатку в їх раціон додали 75 грамів мигдалю в день, який вони повинні були їсти протягом місяця. Після цього була тижнева перерва, а потім протягом місяця учасники дослідження їли півпорції мигдалю, а також половину порції кексів, харчова цінність яких не поступалася мигдалю по вмісту клітковини, білка і жирів. Потім був ще одна перерва терміном на тиждень, після якого випробовувані ще місяць регулярно вживали повну порцію кексів.

В результаті вчені прийшли до висновку, що після перетравлення їжі близько 20% калорій, які були отримані в основному з жиру мигдалю, залишаються неабсорбованими. У зв’язку з цим споживання калорій з раціону у випробовуваних скоротилося приблизно на 2%. Крім того, ніхто з них не набрав вагу за час проведення дослідження.

Фахівці порадили людям частіше їсти мигдаль, не побоюючись збільшення ваги. З’ясувалося, що він відмінно засвоюється, а також містить оптимальну кількість корисних речовин.

Переглядів: 1179 | Додав: news | Теги: мигдаль, користь | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar