7:33 PM
Не варто робити одразу після їжі ці дії

Ці помилки найбільш поширені в наші дні, призводячи до порушень травлення.

Процес травлення вимагає від організму додаткових ресурсів, тому найкраще після їди влаштувати невелику перерву від усього. Але головне — утримуватись від тих дій, які можуть нашкодити організму.

Фізична активність

Багато хто пам’ятає з дитинства пораду "не купатися 30 хвилин після їжі". І хоча ви не втопитеся, все ж таки надмірна фізична активність відразу після їжі – погана ідея. Найкраще почекати пару годин після їди, перед тим як почати тренування або приступити до роботи, що вимагає фізичних зусиль. Це дозволить уникнути розладу шлунка та м’язових спазмів.

Чистка зубів

У деяких випадках чищення зубів відразу після їжі справді може допомогти – наприклад, коли ви вживали продукти з високим вмістом цукру. У такому випадку в порожнині рота накопичуються певний тип бактерій, який може шкодити зубній емалі, а чищення дозволить позбутися їх. Однак, коли ви їсте щось кисле, це піддає емаль навантаженню і чищення зубів може пошкодити її. Найкраще випити склянку води і почекати 30 хвилин перед чищенням.

Сон

Лягати спати необхідно не раніше, ніж через три години після їди. Травлення повинно відбуватися у вертикальному положенні, щоб їжа весь час рухалася нижче травним трактом. Якщо ж ви лежите, їжі легше повернутися назад, принісши із собою кислоту, що призводить до появи печії.

Переглядів: 1197 | Додав: news | Теги: користь, їжа, страва | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar