0:51 AM
Нешліфовані крупи: користь для організму

Вживання нешліфованих круп в оболонці зміцнює серце. Оболонка та зародок – частини зерна, необхідні для правильного обміну речовин, мають антиоксидантні властивості, що захищають серце та судини від руйнівної дії вільних радикалів.

Інша особливість, що робить корисними для серця нешліфовані крупи, полягає в їх властивості знижувати рівень "поганого" холестерину та інших жирів (тригліцеридів) у крові.

Дві і більше порцій цільнозернових продуктів на день знижують шанс перенести інфаркт або померти від серцевих захворювань на 30% протягом 10-річного періоду.

Названі особливо ефективні для зміцнення серцевого здоров’я крупи:

  •     Ячна крупа.
  •     Булгур.
  •     Кіноа.
  •     Овес або пластівці тривалого приготування.
  •     Зелена гречка.
  •     Нешліфований бурий рис.

У свою чергу, білий шліфований рис, манка, пластівці для швидкого заварювання окропом повинні бути присутніми в раціоні щонайменше або виключатися зовсім. Такі продукти містять дуже мало клітковини (харчових волокон), яка потрібна для «очищення» судин від жирів. Щодня здоров’я харчові волокна повинні вживатися у кількості 30-45 грамів.

Переглядів: 126 | Додав: news | Теги: користь, крупа, нешліфована | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar