10:17 AM
Передбачити тривалість життя людини знайдено спосіб

мікрофлора кишечник Кількість шкідливих бактерій у кишечнику позначається на якості та тривалості життя. За аналізом кишечника, кажуть вчені, можна передбачити ризик смерті людини.

Експерти Університету Турку, Фінлядні, заявляють, що передбачити ризик смерті людини можна більше, ніж за десять років. І тому потрібен лише аналіз складу мікрофлори кишечника. Про це пише NewAtlas.

Свої висновки дослідники ґрунтують на аналізі зразків калу, відібраних ще у 2002 році та 15-річному спостереженні за тими, у кого було взято аналіз. Вчені виявили зв'язок між мікробами із сімейства ентеробактерій та підвищеним ризиком смерті від гастроентерологічних та респіраторних причин.

Дані, використані в цьому дослідженні, вперше уможливлюють вивчення довгострокового впливу на здоров'я мікробіоти кишечника людини на рівні населення, сказав Теєму Нііранен, один з авторів дослідження.

Експерти зазначають, що для остаточного встановлення зв'язку між тривалістю життя людини та бактеріями в кишечнику необхідно провести додаткові дослідження. Проте, як підкреслюють вони, це перше дослідження, яке свідчить про зв'язок складу мікробіоти з тривалістю життя.

Переглядів: 1233 | Додав: news | Теги: мікрофлора, кишечник, ЖИТТЯ, Людина, тривалість | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar