0:20 AM
Погіршують зір ці щоденні звички

Деякі повсякденні звички можуть погіршувати зір і стати причиною захворювань очей.

Наприклад, читання у транспорті та за комп'ютером. Очі отримують велике навантаження при читанні в транспорті, адже їм потрібно здійснювати безліч рухів, циліарний м'яз очей помітно напружується і змінює фокус відстані. Через це знижується гострота зору.

Тим часом під час читання за комп'ютером чи лежачи підвищується ризик розвитку комп'ютерного зорового синдрому. Око не може утримувати правильний фокус на тексті при погляді під кутом, йому доводиться постійно перемикатися з однієї точки на іншу. Подібне може призвести до перенапруги очного апарата і, врешті-решт, погіршення зору.

Багато хто читає або сидить за комп'ютером при тьмяному або надто яскравому освітленні, що також шкодить очам. Через погане освітлення зоровий апарат напружується, з'являється синдром сухого ока та спазм очних м'язів.

Фоторецепторні клітини (структурні компоненти сітківки ока) можуть постраждати, якщо довго дивитися на екран комп'ютера, смартфона при поганому освітленні. Вони починають інтенсивно витрачати енергію, довго відновлюються.

Крім того, зір псує неправильне носіння та використання окулярів та контактних лінз. Перед покупкою оптики варто проконсультуватися із фахівцем.

Переглядів: 152 | Додав: news | Теги: зір, звичка, погіршення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar