0:38 AM
Раніше невідома функція мозочка названа

Вчені відкрили нову функцію мозочка. Відомо, що цей відділ мозку відповідає за рухи та м’язовий контроль. Нове дослідження показало, що він також допомагає запам’ятовувати емоційні переживання.

У науковому експерименті взяли участь 1400 добровольців. Вчені показували їм різні зображення, як нейтральні, і емоційно забарвлені, і фіксували реакцію мозку.

Наступні тести показали, що краще запам’ятовували ті картинки, які викликали вони емоційний відгук – як позитивний, і негативний. При цьому у випробуваних фіксувалася підвищена активність мозочка.

Також вчені виявили, що мозок посилає сигнали в інші частини мозку, включаючи мигдалику та гіпокамп, які, як уже відомо, відіграють важливу роль у формуванні спогадів та обробці емоцій.

"Ці результати вказують на те, що мозок є невід’ємним компонентом мережі, яка відповідає за покращене зберігання емоційної інформації", — сказано в тексті наукової роботи.

Вчені пояснили, що хороша пам’ять на емоційні події є важливою для виживання. Так, переживши страшну подію і запам’ятавши її, індивід з великою ймовірністю уникатиме її в майбутньому. Але ця особливість має і негативний бік – сильні негативні переживання можуть викликати почуття постійної тривоги.

Результати дослідження можуть допомогти краще зрозуміти різні розлади, такі як ПТСР або розлад аутистичного спектру.

Переглядів: 1148 | Додав: news | Теги: мозочок, функція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar