10:43 AM
Розпилення газу і пилу навколо зірки показав NASA Hubble. ВІДЕО

Hubble розпилення газ пил зірка NASA Hubble показав "віялоподібне розпилення" газу і пилу навколо молодої зірки, де хмари теплого кольору оточують молоду зірку в центрі нещодавно опублікованого зображення з космічного телескопа. Ці хмари можуть виглядати мирними, але вчені з’ясували, що цей регіон насправді неспокійний.

Ці космічні об’єкти є частиною зоряної пелени під назвою IRAS 05506+2414. 19 вересня Європейське космічне агентство (ESA) опублікувало знімок з описом дикого і загадкового середовища. ESA співпрацює з NASA в управлінні космічним телескопом Hubble, і обидва агентства отримують величезну користь від культової обсерваторії. У випадку з цією молодою зіркою, Hubble допоміг отримати фундаментальну інформацію про цей об’єкт.

За даними ESA, астрономи використовували чутливу ширококутну камеру Hubble 3, щоб звузити місцезнаходження зоряного підлітка в космосі: на відстані понад 9 тис. світлових років від нас, у сузір’ї Тельця.

Дослідники хотіли визначити точнішу відстань до об’єкта, тому що, за словами ESA, "астрономи не можуть сказати, як далеко від Землі насправді знаходиться зірка з одного спостереження". Але маючи на руках більш точну відстань, астрономи можуть встановити інші деталі, такі як яскравість зірки, кількість енергії, яку вона випромінює, і її масу. Вся ця інформація допомагає астрономам робити обґрунтовані припущення про походження незвичайного випромінювання молодої зірки.

Матеріал вихлюпується у вигляді своєрідного "віялоподібного спрею" з центру цього зображення зі швидкістю до 350 км на секунду, пишуть представники ESA в описі до знімка.

Оскільки IRAS 05506+2414 є незвичайним явищем, воно може допомогти астрономам побудувати надійне розуміння найраніших розділів в житті молодих зірок.

Переглядів: 1241 | Додав: news | Теги: ГАЗ, hubble, зірка, NASA, пил, розпилення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar