10:08 AM
Сочевиця: жінкам після 40 варто їсти більше

До складу сочевиці входять речовини, які підтримують роботу організму жінок після 40 років.

В жіночому організмі після 40 починається своєрідна перебудова, обумовлена майбутнім припиненням періоду фертильності і настанням менопаузи.

Зокрема, у цьому віці відбувається скорочення рівня головного жіночого статевого гормону естрогену, що позначається на багатьох аспектах здоров’я та самопочуття. Естроген забезпечує жінкам захист від серцевих хвороб, міцність м’язів та кісток, підтримує молодість. Зниження його концентрації асоціюється із ризиком серцевих нападів, остеопорозу, інтенсивного зовнішнього старіння, набору зайвої ваги.

Жінкам після 40 років особливо корисно їсти сочевицю. Цей продукт допомагає підтримувати рівень гормонів. Сочевиця містить фітоестрогени - це наче попередники естрогенів, жіночих статевих гормонів.

Крім того, сочевиця насичена магнієм – мікроелементом, який забезпечує підтримку серцю. Інший її компонент – кальцій. Він важливий для міцних кісток та розвинених м'язів.

Коли починається менопауза, жінка стає дратівливою, вразливою. Сочевиця ці процеси коригує та компенсує.

Антиоксидантні речовини сочевиці здатні, крім іншого, перешкоджати запальним процесам та клітинним деформаціям, що призводять до розвитку раку.

 

Переглядів: 1182 | Додав: news | Теги: сочевиця | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar