0:11 AM
Вітаміни, які допоможуть зміцнити нервову систему, назвали лікарі

вітамін В1 Однозначно сказати, що одні вітаміни корисні для нервів, інші для травлення складно. Всі вітаміни та мікроелементи якимось чином впливають на всі системи та органи. Які захворювання нервової системи пов'язані з дефіцитом вітаміну В розповіли лікарі.

За їхніми словами, при дефіциті вітаміну В1 (тіаміну) розвивається ураження головного мозку (енцефалопатія). Цей вітамін міститься у крупах, горіхах, птиці, свинині та інших продуктах. Тому ніякі обмеження в їжі не повинні створювати нестачу тіаміну. Хіба тільки людина захоплюється монодієтами або зовсім бідно харчується.

Однак навіть при повноцінному харчуванні у людини може виникнути дефіцит вітаміну В1 через порушення його всмоктування. Така проблема може виникнути при тяжких запальних хвороб ШКТ та надмірному захопленні абсорбентами. Також причиною порушення засвоюваності може стати дефіцит магнію.

Нестача відразу кількох видів вітаміну В — В1, В6, В9 і В12 може спровокувати збільшення рівня гомоцистеїну, велика кількість якого збільшує ризик розвитку хвороби Альцгеймера і серцево-судинних патологій.

Також повноцінна робота нервової системи неможлива без вітамінів С та Е. Головний мозок дуже потребує вітаміну С, який пригнічує запальні процеси та запобігає нейродегенеративним хворобам, у тому числі й Альцгеймеру. Одне із завдань вітаміну Е в головному мозку пов'язане з когнітивними функціями: пам'ятати, думати, приймати рішення.

Також важливі для головного мозку та мікроелементи: кальцій, фосфор, цинк, магній, марганець, мідь. Всі вони взаємопов'язані і віддати пріоритет чомусь складно.

Переглядів: 1270 | Додав: news | Теги: вітаміни, зміцнення, система, нервова | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar