10:45 AM
Завдяки простим звичкам зберігаємо печінку: поради

Усього кілька простих звичок здатні підтримати добрий стан печінки.

Печінка – це один із тих органів, який здатний регенеруватися. Іншими словами, вона досить швидко може відновитися після пошкоджень чи хвороби.

Але це зовсім не означає, що на її здоров’я не варто зважати. Навпаки. Печінка відповідає за здоров’я всього організму. Від неї багато в чому залежить міцний імунітет, здоров’я шкіри, швидкість метаболізму.

Якщо запустити здоров’я печінки, то можуть виникнути проблеми із зайвою вагою, небажаними висипаннями та багато іншого. Тому необхідно дбайливо до неї ставиться. Ось кілька звичок, які вам у цьому допоможуть.

ПРИВІД ВІДМОВИТИСЬ ВІД КУРІННЯ

Якщо ви давно хочете кинути курити, але все ніяк не наважитеся, то ось вам ще одна вагома причина це зробити. Здавалося б, до чого тут печінка, якщо за логікою страждають легші.

Проте ж, печінка наражається на небезпеку набагато більше. Всі шкідливі речовини, які потрапляють в організм разом з димом, прямують прямісінько до печінки, де сприяють руйнуванню її клітин.

Крім того, печінка починає працювати над очищенням крові від токсинів, які також з’являються під час куріння замість того, щоб виконувати свою функцію. Таким чином, при постійному курінні може виникнути збій у роботі органу.

ЇЖТЕ МЕНШЕ СОЛІ

Сіль – один із найбільш недооцінених ворогів організму поряд із цукром. Звичайно, йдеться про надмірне регулярне вживання солі в їжу. Крім того, що сіль затримує вологу в організмі, цим сприяє появі набряків, так ще й згубно позначається на роботі печінки.

Американські вчені довели, що надто велика кількість хлориду натрію в організмі сприяє загибелі клітин печінки. Крім цього, сіль у великому обсязі уповільнює процес регенерації органу, що, у свою чергу, дуже погано позначається на його подальшому лікуванні.

Це не означає, що потрібно повністю відмовитись від солі. Просто постарайтеся зменшити її споживання.

ЛІКИ – ЛИШЕ ЗА ПРИЗНАЧЕННЯМ

Дуже часто багато хто займається самолікуванням, самостійно прописуючи собі якісь ліки, якщо щось заболить. Або виникають думки про те, що потрібно терміново пропити курс якихось вітамінів.

Але мало хто замислюється про те, що ті чи інші препарати мають побічні ефекти або їх необхідно приймати разом з іншими для кращого засвоєння. Багато ж ліків можуть згубно позначитися на роботі печінки. Тому одна з важливих порад – не приймати ліки без призначення фахівця.

Переглядів: 1166 | Додав: news | Теги: печінка, користь, звички | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar