11:32 AM
6 травня святкують День святого Юрія: що сьогодні категорично не можна робити

6 травня святкують День святого Юрія. Він - покровитель хліборобства і скотарства у всіх християнських народів. Вважається, що на Юрія "весна сходить на землю", а святий цього дня "відмикає землю". Традиційно у цей день перший раз у році худобу женуть на пасовисько. Женуть свяченою на Вербну неділю лозою.

Народні прикмети на 6 травня

– Тепла погода на Юрія - скоро літо настане.

– Сильний дощ на Юрія - трави багато виросте.

– Якщо чути голос птаха – погана прикмета на врожай.

– Редьку треба сіяти на Юрія, щоб була соковитою.

– Якщо на Юрія буде буря, то буде мокре літо.

– Закувала зозуля до Юрія – на поганий врожай.

– Якщо хрущі з'являються у великій кількості, то це ознака доброго врожаю на просо.

– Якщо багато хрущів навесні, то літо буде гарне, не дуже дощове.

– Якщо хрущі з'явилися заскоро, ще у квітні, то травня чекай дощового.

– По кульбабі можна дізнатися погоду, бо перед похолоданням квіточки в цієї рослини завжди закриваються.

– Комарі 6 травня в зграї збиваються - чекай потепління найближчим часом.

Що можна робити 6 травня

Колись цього дня до сходу сонця збирали росу. Хворі промивали нею очі, дівчата вмивалися нею, щоб бути красивими, старші люди мочили голову в росу "щоб не боліла", а господині кропили цією росою домашню птицю – "щоб плодилися курчата".

Що не можна робити 6 травня

Після Юрія не можна сіяти маку, гарбузів і кукурудзи, бо пізно і майже нічого не вродить, малий врожай буде.

Не можна нічого в'язати в день Юрія і навіть просто тримати в руках вироби з вовни - вовки всіх овець в отарі перегризуть. Також не можна кричати і лаятися в цей день - може вбити грозою.

Привітання з іменинами

Я тебе вітаю з радісним і світлим днем, з днем твого Ангела Хранителя. Нехай твій охоронець завжди тебе оберігає від бід і заздрісних очей, хай буде твоя душа завжди наповнена великою любов'ю і щастям.

***

Сьогодні твій День Ангела – уважного небесного покровителя. Його не можна побачити на власні очі, але можна зрозуміти з тих життєвих змін, які, як нам здається, відбулися зовсім випадково. Воля випадку завжди в руках ангела і я тобі бажаю щиро вірити в його силу і твердо, впевнено йти по життю, пам'ятаючи про його опіку.

***

Прийміть щирі вітання з Днем Ангела. Нехай Ангел Охоронець ніколи не відступає від тебе і дарує відкритість і красу вашій душі, мудрість і терпіння – серцю, щирість та чистоту вашій вірі.

***

Вітаю з Днем Ангела! Нехай твій небесний охоронець буде завжди з тобою поруч і в хвилини радості і в хвилини смутку, любові і розлучень, щохвилини, щосекунди. Коли ти впадеш, він – підніме, коли ти заплачеш – втішить, коли ти будеш радіти, він теж разом з тобою радітиме.

Переглядів: 6663 | Додав: abel | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar