11:57 AM
Аналізи крові замінить пластир

пластир аналіз кров Часто лікарі використовують аналізи крові для перевірки біомаркерів захворювання: антитіл, які сигналізують про вірусної або бактеріальної інфекції; або цитокінів, що вказують на запалення, яке спостерігається при таких станах, як ревматоїдний артрит і сепсис.

Однак біомаркери присутні не тільки в крові. Розробники інженерної школи Маккелві при Вашингтонському університеті в Сент-Луїсі розробили пластир з Мікроголки, який можна приліплювати на шкіру для уловлювання біомаркерів. Розробка відрізняється безпрецедентною чутливістю.

Ця технологія відрізняється невисокою ціною, простий у використанні лікарем або самими пацієнтами і може усунути необхідність в інвазивних аналізах крові. Детальніше розробка була представлена в журналі Nature Biomedical Engineering.

Пошук біомаркерів за допомогою таких пластирів з Мікроголки схожий на аналіз крові. Мікроголки захоплюють їх з рідини, що оточує клітини в шкірі, званої дермальной інтерстиціальної рідиною (ISF). Як тільки біомаркери були захоплені, вони виявляються за допомогою флуоресценції.

Переглядів: 3373 | Додав: abel | Теги: кров, аналіз, пластир | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar