8:57 PM
Аргументи на користь чорного шоколаду назвали дієтологи

чорний шоколад Справжній гіркий 70 % шоколад — відмінне джерело антиоксидантів і мінералів. Він має багато корисних властивостей. Регулярне вживання гіркого шоколаду — майже те саме, що й приймання ліків. Але шоколад — більш приємне задоволення.

Впливає на настрій

Шоколад містить речовини: теобромін (заряджає енергією і знижує тиск), анандамід (бадьорить і піднімає настрій), фенілетиламін (потрапляючи у організм, ця речовина перетворюється на «гормон щастя» серотонін). У нашому тілі ці речовини викликають хімічну реакцію, яка створює відчуття щастя і діє на нас майже як любов!⠀

Відмінний антиоксидант

Шоколад містить так звані поліфеноли, які знижують вплив на організм вільних радикалів, тим самим сповільнюючи процеси старішання.

Захищає від серцево-судинних захворювань

Шоколад — джерело флавоноїдів, які допомагають стимулювати кровообіг головного мозку, розширювати судини і знижувати тиск. Можна сміливо стверджувати, що шоколад допомагає попереджати і стримувати прогрес атеросклерозу.⠀

Знижує рівень холестерину

Є поганий холестерин, а є й гарний. Поганий осідає на стінках артерій і є причиною утворення бляшок. Шоколад зменшує кількість такого холестерину і підвищує рівень гарного.

Допомагає боротися з діабетом

Шоколад підвищує чутливість до інсуліну і контролює рівень цукру у крові. Але врахуйте, що ми маємо на увазі чорний шоколад з вмістом какао, рівень якого не менший за 70 %.

Відмінне джерело мікроелементів

У шоколаді багато магнію (який здатен покращувати пам’ять), міді, калію і заліза.

І це ще не усе, за що ми можемо бути вдячні шоколаду! Він також зменшує скупчення тромбоцитів, захищає шкіру від UF-променів, а зуби — від карієсу, допомагає за наявності кашлю і дуже корисний для вагітних.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 3113 | Додав: news | Теги: користь, чорний шоколад | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar