0:15 AM
Будівництво бомбосховищ в українських школах профінансував ЄС

 Європейська Комісія виділила 15 мільйонів євро на будівництво нових бомбосховищ для шкіл у прифронтових регіонах України. Литва взялася за реалізацію цього проєкту, додавши своїх півмільйона євро.

Таку угоду підписали між Представництвом Європейської Комісії в Україні та литовським Центральним агентством управління проєктами CPVA, повідомили у представництві ЄС в Україні.

"російська військова агресія позбавляє тисячі українських дітей нормального життя та освіти. Наша остання ініціатива підкреслює непохитну відданість ЄС забезпечити максимально безпечне освітнє середовище для всіх дітей в Україні», - зазначила посол Європейського союзу в Україні Катаріна Матернова.

Через цілеспрямоване знищення агресором шкіл, дитячих садків та інших освітніх закладів, кожна сьома школа в Україні пошкоджена або зруйнована. В країні зростає покоління дітей, які не взагалі не відвідують школу. Близько 1,6 мільйона школярів і 0,2 мільйона дошкільнят не відвідують навчальні заклади, а близько 900 000 дітей заявляють про бажання навчатися дистанційно.

Ініціатива з будівництва бомбосховищ є ще одним прикладом підтримки Європейським Союзом освітнього сектору України. Вона також є продовженням зусиль Литви та CPVA заради відновлення України.

Програма ЄС надає перевагу регіонам, які потерпають від військових дій найбільше - Чернігівщина, Сумщина, Миколаївщина, Запоріжжя, Харківщина та Одещина.

Щонайменше п’ять укриттів планують побудувати у цих прифронтових областях.

Категорія: Новини України | Переглядів: 513 | Додав: news | Теги: бомбосховище, школа, ЄС | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar