5:14 PM
Для зйомок художнього фільму Том Круз полетить в космос на кораблі SpaceX

художній фільм круз політ мкс космос корабель SpaceX У листопаді 2020 року до МКС відправився новий космічний корабель приватної компанії SpaceX – Crew Dragon –  в рамках першої повноцінної експлуатаційної місії. Він доставив на МКС чотирьох астронавтів, які проведуть на її борту шість місяців.

Введення в експлуатацію нового корабля SpaceX дозволило NASA ліквідувати багаторічну монополію "Роскосмосу" на доставку людей на МКС та дало можливість розширити її постійний екіпаж до семи осіб.

Також Crew Dragon повинен зіграти важливу роль в планах комерціалізації комплексу. Уже в жовтні 2021 року він буде залучений в першій в історії приватній пілотованій космічній місії, замовником котрої є не NASA, а приватна компанія Axiom Space.

В рамках місії станцію відвідають актор Том Круз та режисер Даг Лайман. Вони планують зняти на борту МКС кілька сцен для свого майбутнього фільму.

Axiom Space, що займається польотом Тома Круза – це стартап з Х'юстона, заснований Michael Майклом Сафредіні, який працював менеджером програми космічної станції NASA з 2005 по 2015 рік.

Axiom пропонує космічні тури для цивільних осіб на МКС.

Axiom підписала угоду зі SpaceX про запуск екіпажу з чотирьох пасажирів на борту космічного корабля SpaceX Crew Dragon.

Серед чотирьох пасажирів – Том Круз, кінопродюсер Даг Лайман та ізраїльський льотчик-винищувач Ітан Стібб, а також астронавт NASA Лопез Алегріа, який буде командиром місії.

Під час місії під назвою «AX-1» вони відправляться в 10-денну подорож до космічної станції і насолодяться прекрасним видом на Землю.

Завдяки Axiom та підтримці з боку NASA, місії з приватним екіпажем матимуть безпрецедентний доступ до космічної станції, що буде сприяти комерціалізації космосу і допоможе відкрити нову еру досліджень людини.

Переглядів: 3053 | Додав: abel | Теги: космос, політ, МКС, художній, фільм, Круз, SpaceX, корабель | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar