1:39 PM
До нової космічної місії готується NASA

  Американське космічне агентство NASA спільно з Європейським космічним агентством оголосили про підготовку спільного проекту щодо попередження зіткнення астероїдів із Землею. Про це повідомляє Science Alert.

Випробовувати новий апарат DART будуть на супутнику астероїда Дідім, витягнута орбіта якого перетинає орбіти Землі і Марса

Зазначається, що метою місії є – перевірити, чи може удар космічного корабля відхилити траєкторію супутника астероїда розміром близько 160 метрів в діаметрі. Траєкторія обертається навколо 780-метрового "старшого брата" з періодом 11,92 години.

Очікується, що зіткнення зі швидкістю 23 760 кілометрів на годину "загальмує" мініатюрний за космічними мірками об'єкт всього на сантиметр в секунду. Але куди більше вчених цікавить, як такий удар вплине на його траєкторію руху.

У перспективі навіть невелике відхилення на достатній відстані від Землі допоможе "відсунути" потенційно небезпечний об'єкт на достатню відстань від планети.

Дослідники відзначають, що навіть в разі невдалого експерименту ніяких проблем астероїд Землі не доставить – його маршрут пройде на безпечній відстані від її орбіти.

Переглядів: 4843 | Додав: abel | Теги: космічна, Місія, астероїд, NASA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar