1:19 PM
Голова Європарламенту: надання статусу кандидата Україні та Молдові зміцнить ЄС

Україна єс Голова Європейського парламенту Роберта Мецола заявила, що надання статусу кандидата на вступ в ЄС України та Молдові не лише зміцнить обидві країни, але й сам Євросоюз. Про це вона сказала під засідання лідерів ЄС, йдеться на сайті Європарламенту.

"Ми маємо чітко розуміти, що це не просто символічний акт, це зміцнить ЄС і зміцнить Україну та Молдову. Це покаже нашим та їхнім людям, що наші цінності важливіші за риторику. Ця надія може означати результати", – наголосила Мецола.

Вона зазначила, що стійкість європейців до соціального та економічного впливу зменшується. Однак підкреслила, що потрібно й надалі протистояти наративам кремля.

За її словами, допомогу Україні необхідно прискорити, а санкції проти рф – посилити. ЄС також має допомогти нашій країні в експорті продукції.

"Інші країни, які чекають (на надання статусу кандидата) – ті, що знаходяться на Західних Балканах - також повинні бачити, що надія призводить до результатів. Час настав", – підсумувала голова Європарламенту.

23 червня на саміті у Брюсселі всі 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення надати Україні статус кандидата на вступ до блоку.

В уряді заявили про виконання всіх рекомендацій Європейської комісії до кінця року. Серед вимог ЄС − призначення директора Національного антикорупційного бюро і керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 2303 | Додав: news | Теги: Молдова, Україна, ЄС | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar