6:33 PM
Грант на 1,7 млрд доларів нададуть Україні міжнародні організації

долари Цільовий фонд донора передасть Україні 1,7 млрд доларів гранту. Рішення про проєкт ухвалили 9 липня на засіданні Уряду. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як зазначив Денис Шмигаль, Цільовий фонд одного донора створений МБРР, Міжнародною асоціацією розвитку та USAID.

"Це результати домовленостей, досягнутих партнерами з розвитку через розв’язану росією широкомасштабну агресію проти України. Грант залучатиметься на безоплатній, безповоротній основі у державний бюджет України від USAID за підтримки МБРР та МАР", — повідомив Денис Шмигаль.

1,7 млрд доларів спрямують на покриття витрат державного бюджету щодо оплати медичних послуг за програмою медичних гарантій.

Нагадаємо, 1 липня український державний бюджет також отримав грант від ФРН на суму 1 млрд євро. Грантові кошти перерахували до держбюджету через спеціальний адміністративний рахунок, який відкрив Міжнародний валютний фонд.

Отримані кошти спрямують на фінансування першочергових бюджетних видатків під час воєнного стану. Загалом, з моменту російського вторгнення, Україна отримала від Німеччини 1,3 млрд євро для підтримки фінансово-бюджетної системи.

Категорія: Новини України | Переглядів: 2033 | Додав: news | Теги: грант, Україна, організація, міжнародна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar