11:24 AM
Із часом український клімат перетвориться на австралійський

Україна Через кліматичні зміни за 50-100 років Україну чекатиме не середземноморське тепло – встановиться посушлива континентальна погода, як в Австралії.

Про це йдеться у великому аналітичному матеріалі ВВС News Україна, що вийшов сьогодні, 1 серпня 2021 року. Його автори вказують, що посуха насуватиметься в Україну з південного сходу – високотемпературні, сухі повітряні маси будуть надходити з колишніх степів Прикаспію, які перетворюються на пустелі й напівпустелі. Далі поступове опустелювання повзтиме з південного сходу України на північний захід. Воно принесе спекотне, а головне сухе літо. А зважаючи на більш континентальний клімат і досі холодні зими, погода буде схожа на австралійську, тому сільгоспвиробникам вже слід придивлятися, що там вирощують. У 2020 році майже весь урожай на півдні знищила посуха, коли протягом 60 днів трималася спека – понад 30 градусів тепла. Таким чином, фактично вся смуга знаменитих українських чорноземів потрапляє в зону "ризикованого землеробства".

При цьому зміни клімату відбуваються в Україні навіть швидше, ніж прогнозували. Кількість опадів вже різко скоротилася, а ті, що є, випадають здебільшого взимку.

Переглядів: 2763 | Додав: news | Теги: клімат, Австралія, Україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar