3:48 PM
Кількість зірок, які можна побачити неозброєним оком на небі, скоротилася

світлове забруднення зірка Протягом останнього десятиліття кількість зірок у небі, які можна побачити неозброєним оком, значно скоротилася. Причиною стало світлове забруднення. Про це йдеться в дослідженні, опублікованому в журналі Science, пише BBC.  

Протягом 12 років вчені та астронавти-любителі досліджували зоряне небо й встановили, що яскравість неба щороку зменшується на 10%. Причиною цього є світлове забруднення. Починаючи з 2011 року воно зростає, тому на небі можна побачити все менше зірок з кожним роком.  

"Це означає, що дитина, яка народилася в місцевості, де було видно 250 зірок, ймовірно побачить менше 100 зірок у тому ж місці через 18 років", – йдеться в повідомленні.

"Дивлячись на нічні фото та відео Землі з Міжнародної космічної станції, зазвичай люди вражені красою міських вогнів. Вони не сприймають це зображення як забруднення. Це як милуватися красою веселкових кольорів, які утворює бензин у воді, і не визнавати, що це хімічне забруднення", – заявив Фабіо Фальчі.

Світлове забруднення – це різновид фізичного забруднення та часового зсуву природної освітленості певної території внаслідок дії штучних джерел світла, що змінюють життя рослин і тварин.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 1433 | Додав: news | Теги: небо, забруднення, світлове, зірка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar