12:25 PM
Майже в усіх регіонах провладна партія Грузії перемогла

грузія За підрахунком ста відсотків голосів правляча партія "Грузинська мрія - Демократична Грузія" здобула перемогу в 19 із 20 муніципалітетів. Водночас опозиція вважає результати виборів сфальсифікованими.

Кандидати від партії "Грузинська мрія - Демократична Грузія" у другому турі місцевих виборів перемогли в 19 з 20 муніципалітетів, включно з п'ятьма самоврядними містами - Тбілісі, Кутаїсі, Батумі, Поті та Руставі, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на дані Центральної виборчої комісії (ЦВК) Грузії у неділю, 31 жовтня. Явка у другому турі виборів становила 49,09 відсотка.

За даними ЦВК Грузії, у виборах мера Тбілісі переміг чинний очільник міста та кандидат від партії "Грузинська мрія" Каха Каладзе, який набрав 55,6 відсотка голосів. Кандидат від опозиційної партії "Єдиний національний рух" (ЄНД) Никанор Мелія отримав у грузинській столиці 44,4 відсотка голосів.

У єдиному Цаленджихському муніципалітеті на заході Грузії перемогу у виборах здобув кандидат від опозиційної партії "Єдиний національний рух" Георгій Харчилава.

У ЄНД вже заявили, що не визнають результатів другого туру виборів і представлять "конкретний план боротьби з чинним режимом, який буде безкомпромісним".

"Вже з понеділка розпочнеться жорсткий протест та громадянська непокора владі. У кожному місті ми встановимо намети перед держустановами. Щодня будуть акції протесту. Все це продовжиться доти, доки антинародна влада не піде з політичної сцени", ― цитує "Інтерфакс" заяву одного з лідерів ЄНД Гіоргія Барамідзе.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 2773 | Додав: news | Теги: Влада, Грузія, Перемога, партія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar