3:11 PM
Масово будувати морські "вітряні ферми" збирається Польща

морські вітряні ферми Держава має намір ввести в загальну енергомережу до 2030 року майже 6 гігаватів енергії, заснованої на прибережних вітропарках.

До завершального етапу стратегічного розвитку енергетичного комплексу країни загальна потужність офшорних вітряних станцій повинна скласти 11 ГВт або, якщо в процентному відношенні, майже п’яту частину всієї польської електрогенерації.

При цьому статистичні розрахунки показують, що потенціал вітряної енергії Балтійського регіону значно вищий, а значить, озвучені цифри не остаточні.

Можливо, з розвитком вітроенергетичної галузі, показники передбачуваного вироблення значно виростуть. А поки в Польщі мають намір за найближчі півтора десятка років звести не менше тисячі вітротурбін. Це обійдеться країні в 42 млрд дол. США.

Вітряна електростанція (ВЕС) — електростанція, яка за допомогою вітряної турбіни перетворює механічну енергію вітру на електричну. Вітряні електростанції — це система відновлюваної енергетики, оскільки вітер — відновлюване джерело енергії.

Переглядів: 3103 | Додав: abel | Теги: польща будівництво морські вітряні | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar