1:05 PM
Можливе завищення цін харківським метро розслідують правоохоронці

Суд надав доступ до документів слідчим та прокурорам, які розслідують можливу переплату у розмірі 150 000 гривень за віконні блоки.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо можливого завищення цін під час закупівлі комунальним підприємством "Харківський метрополітен" віконних блоків із полівінілхлоридних профілів. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень є ухвала слідчого судді Ленінського районного суду Харкова щодо часткового надання слідчим та прокурорам тимчасового доступу до речей і документів, які містять банківську таємницю в акціонерному товаристві "Ощадбанк".

В ухвалі сказано, що до суду звернувся прокурор Новобаварської окружної прокуратури та попросив надати тимчасовий доступ до документації щодо руху грошових коштів по рахунках фірми "Гуд Він XXI", які є в "Ощадбанку".

У лютому 2023 року слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Ця справа стосується закупівлі КП "Харківський метрополітен" віконних блоків із полівінілхлоридних профілів на суму 602,6 тисячі гривень у фірми "Гуд Він XXI".

Усього метрополітен придбав 73,3 квадратних метри віконних блоків із ПВХ. Вартість одного квадратного метра склала 8220,6 гривні. Раніше у Харківському антикорупційному центрі зазначали, що ціна на цю закупівлю значно завищена. Ймовірна сума переплати за віконні блоки склала 150 000 гривень. В ухвалі суду йдеться про те, що слідчі відкрили провадження на основі аналізу ХАЦу.

"Невстановленим особами з числа працівників КП "Харківський метрополітен" внаслідок закупівлі товарів, робіт та послуг за завищеними цінами в період дії воєнного стану на території України допущено завдання шкоди (збитків) при використанні бюджетних коштів, тобто вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 191 КК України", — сказано в ухвалі.

Тому слідчі звернулися до суду щодо отримання доступу до документів, щоб установити обставини вчинення вказаного кримінального правопорушення та його учасників. Суд клопотання задовольнив частково.

Категорія: Новини Харкова | Переглядів: 1313 | Додав: news | Теги: метро, ціна Харків, розслідування, завищення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar