7:54 PM
На виборах президента США перемагає Байден

Байден Кандидат від Демократичної партії США Джо Байден перемагає на виборах президента США Вибори президента США: Байден продовжує випереджати Трампа . За даними аналізу підрахунків голосів, які проводить телеканал CNN, він набрав вже 273 голоси виборщиків. Мінімально необхідна кількість голосів

У США переможця визначає не проста більшість голосів, а виборщики. Президента вибирає колегія виборщиків — у ній 538 осіб. Щоб стати президентом, кандидат має набрати 270 голосів. Кількість виборщиків варіюється залежно від чисельності населення штату. За американською виборчою системою, голоси виборщиків «важать» більше, ніж безпосередні голоси виборців. Практично в усіх штатах діє система «переможець отримує все», коли всі голоси виборщиків штату переходять до кандидата, який набрав найбільшу кількість голосів.
для перемоги на виборах — 270.

У його конкурента — чинного глави Білого дому Дональда Трампа — залишається 213. Останні необхідні для перемоги 20 голосів виборщиків Байдену приніс штат Пенсильванія. Тут кандидат-демократ обійшов конкурента з різницею в частки відсотка.

На виборах президента США все ще не підраховані голоси в штатах: Джорджія (16 голосів), Північна Кароліна (15 голосів), Невада (6 голосів), Аризона (5 голосів) і Аляска (3 голоси). Лише у двох з них лідирує Трамп. Але голоси цих штатів уже ніяк не вплинуть на фінальний результат виборів.

За попередніми підрахунками, за Байдена віддали свої голоси 75 млн американців.

Також перемогу Байдену вже прогнозують агентства Associated Press, NBC, Fox News та Edison Research.

Переглядів: 3613 | Додав: abel | Теги: вибори, США, Байден, президент, Перемога | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar