11:05 AM
Новий супутник Землі виявили вчені

Недавнє відкриття нового астероїда під назвою 2023 FW13 — це більше, ніж просто астероїд, що пролітає повз. Згідно з новими повідомленнями, новознайдений астероїд насправді є давнім супутником Землі, квазімісяцем, який обертається в околицях нашої планети принаймні з 100 року до нашої ери.

Крім того, астрономи вважають, що цей нещодавно заснований квазімісяць залишатиметься на Землі принаймні до 3700 року нашої ери, тобто він подорожуватиме космосом разом із Землею ще кілька тисяч років. Астероїд 2023 FW13 також знаходиться на такій складній орбіті, що під час своєї орбіти він проходить половину шляху до Марса, а потім половину шляху до Венери.

Вчені вперше виявили цей інтригуючий астероїд 28 березня за допомогою оглядового телескопа Pan-STARRS. Цей телескоп стоїть на сплячому вулкані на Гаваях і робить фотографії нічного неба, щоб спробувати визначити нові астероїди, планети та зірки. Астероїд 2023 FW13 є лише одним із багатьох космічних об’єктів, які помітив телескоп, включаючи комету розміром з Еверест.

Астрономи вважають, що астероїд 2023 FW13 має схожу орбіту з іншим квазімісяцем, відомим як Kamoʻoalewa (2016 HO3). За оцінками, ширина астероїда становить близько 65 футів (20 метрів). Незважаючи на те, що під час обертання по орбіті воно прилипає до Землі, астрономи кажуть, що Сонце має на нього набагато сильніший вплив.

Однак Земля трохи порушує свою орбіту, тому завжди ширяє поблизу нашої планети. Він все ще рухається навколо Сонця, обертаючись навколо зірки в центрі нашої Сонячної системи за той самий час, що й Земля. І щороку астероїд 2023 FW13 наближається до 9 мільйонів миль від нашої планети.

Це ще далеко, оскільки Місяць обертається навколо нашої Землі лише на відстані 223 693 миль, коли він знаходиться у своїй найближчій точці. Таким чином, немає жодних побоювань щодо зіткнення астероїда 2023 FW13 із Землею чи виникнення будь-яких проблем із нашою планетою. Близьку до Землі орбіту астероїда вперше виявив Адрієн Коффіне.

Цілком можливо, що майбутні місії до квазімісяця зможуть дати нам більше інформації про те, наскільки він великий і навіть з яких матеріалів він складається.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 1563 | Додав: news | Теги: квазімісяць, 2023 FW13, астероїд, супутник, земля | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar