5:46 PM
Очне навчання для учнів відновили у таких містах України: список

очне навчання школа У Міністерстві освіти закликають відновити очне навчання для учнів. За оперативною інформацією МОН, уже з понеділка, 22 листопада, планують перейти на очне навчання понад 11 тисяч шкіл.

Які міста відновили очне навчання в Україні

Київ – комісія ТЕБ та НС ухвалила рішення відновити очне навчання у столичних школах. Тож, учні 1 – 11 класів сядуть за парти вже з понеділка, 22 листопада.

Чернівці – школи ще з 15 листопада повернули всіх учнів на очне навчання. В місцевій ОДа запевнили, що за час дистанційки посилені карантинні обмеження допомогли "збити" стрімке наростання коронавірусу.

Черкаси – всі школярі в Черкасах повернуться за парти. Нині з 35 шкіл Черкас очно працюють 16, решта приєднається до них до кінця робочого тижня – 19 листопада.

Миколаїв – з 17 листопада учні майже всіх 43 шкіл повернулися до очного навчання. Це сталося завдяки тому, що в закладах освіти вакциновано 100% працівників. Ще 16 класів шкіл та 23 групи у садочках перебувають на самоізоляції.

Рівне – з 15 листопада для учнів більшості шкіл з 15 листопада відновили очне навчання. До кінця тижня, 19 листопада, до них приєднаються решта навчальних закладів.

Львів – початкові класів у місті сіли за парти ще 15 листопада. А учні 5 – 11 класів та студенти університетів можуть повернутися до очного навчання за умови 100% вакцинації працівників з 22 листопада. Остаточне рішення буде 19 листопада.

Івано-Франківськ – в місті з 22 листопада планують повернути за парти учнів 5 – 11 класів у гімназіях і ліцеях за умови 100% щеплених працівників.

Житомир – очно працює 25 шкіл міста, лише 8 шкіл продовжує навчання дистанційно через недостатню кількість вакцинованих вчителів.

Харків – ще з 8 листопада в області 615 шкіл працюють очно. У кількох школах у звичному режимі навчаються лише 1 – 4 класи.

Одеса – школи, в яких буде достатня кількість вакцинованих працівників, з 22 листопада повернуть дітей на очне навчання. Остаточне рішення з переліком шкіл буде 19 листопада.

Зазначимо, що в інших областях навчання у школах частково відбувається очно (де вакциновано 100% працівників), частково в онлайн-режимі. Наприклад, так є у Чернігові, Дніпрі, Хмельницькому, Запоріжжі, на Волині, Херсоні, Закарпатті.

У деяких містах дистанційне навчання продовжується для учнів 5 – 11 класів. Зокрема, йдеться про Вінницю, Суми тощо. Відомо, що станом на 18 листопада навчаються в онлайн-режимі 4700 шкіл, а на канікулах перебувають лише 66 шкіл.

Скільки вчителів в Україні вакциновано

За даними МОН, станом на ранок 18 листопада принаймні однією дозою вакцини щеплено 95,5% працівників шкіл. Водночас повний цикл щеплення від COVID-19 отримали понад 538 тисяч працівників шкіл (83%).

Найкращу статистику повного циклу вакцинування освітян демонструють:

  • Донецька область – майже 92%;
  • Харківська область – 91,3%;
  • Черкаська область – 91,1%;

Антилідерами за кількістю невакцинованих освітян й надалі залишаються Рівненська область (7,2%), Тернопільська та Закарпатська області (по 7%).

Категорія: Новини України | Переглядів: 2833 | Додав: news | Теги: очне навчання, Україна, учні | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar