12:43 PM
П'ятий космічний туристичний політ здійснила Blue Origin

Blue Origin космос Сьогодні о 16:25 за київським часом відбувся п’ятий туристичний космічний політ корабля New Shepard компанії Blue Origin. Старт був проведений з майданчика компанії у Західному Техасі, приблизно за 40 км від міста Ван Хорн.

Політ тривав недовго і трохи більше ніж за 10 хвилин після старту капсула корабля і її шість пасажирів приземлилися на парашутах, піднявши шлейф пустельного пилу при ударі об землю. Під час польоту екіпаж досягнув висоти 106 кілометрів над рівнем землі.

New Shepard складається з ракети та капсули багаторазового використання. Ракета-носій спускається незадовго до того, як це робить капсула, здійснюючи вертикальну посадку з двигуном, як це роблять перші ступені орбітальних ракет SpaceX Falcon 9.

Напутні слова перед польотом сказав астронавт програми “Аполлон” Чарлі Дьюк, який літав у складі місії “Аполлон-16” 50 років тому:

"Вітаю з цим польотом, у який ви збираєтесь вирушити», — сказав Дюк. «Я знаю, що на вас чекає захоплююча пригода, як і мене 50 років тому. Вдалої поїздки, і я з нетерпінням чекаю на зустріч з вами, коли ви повернетеся".

Скільки коштує квиток на суборбітальний політ, компанія Blue Origin не розголошує. Тому можна лише здогадуватися з прикладу головного конкурента компанії у сфері суборбітального космічного туризму, Virgin Galactic Річарда Бренсона. Там квиток коштує якихось $450 000. Офіційно компанія Virgin Galactic планує розпочати повноцінні комерційні пасажирські перевезення космопланом VSS Unity лише на початку 2023 року.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 2293 | Додав: news | Теги: політ, турист, Blue Origin, космос | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar