10:22 AM
Переговори з владою України розпочинає місія МВФ

мвф Місія Міжнародного валютного фонду повідомила про початок обговорення з владою України другого перегляду програми співпраці.

"Місія МВФ на чолі з Іванною Владковою Голлар розпочинає сьогодні обговорення з владою України другого перегляду програми, що підтримується МВФ. Зустрічі місії відбуватимуться в онлайн режимі", – йдеться у заяві Ваграм Степанян, постійного представника Міжнародного валютного фонду.

Міжнародний валютний фонд у листопаді 2021 року за підсумками першого перегляду програми stand-by (SBA) погодив виділення Україні траншу кредиту в розмірі близько 700 мільйонів доларів.

9 червня 2020 року Рада директорів МВФ ухвалила 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним близько 5 мільярдів доларів, спрямовану на допомогу в подоланні наслідків пандемії COVID-19. 12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ у рамках нової програми співпраці в розмірі 2,1 млрд доларів.

Було заплановано усього чотири перегляди виконання умов програми для виділення інших чотирьох траншів. Проте обумовлений графік порушився, а фінансування призупинили через невиконання Україною низки зобов’язань.

Категорія: Новини України | Переглядів: 6543 | Додав: news | Теги: Влада, переговори, Місія, Україна, МВФ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar